Beschrijving

Het mooiste Red Cedar hout

Størvatt buitenbaden zijn gemaakt van Western Red Cedar hout. Western Red Cedar hout is oorspronkelijk afkomstig uit Canada en het noorden van Amerika. Maar ook veel Europeanen zijn bekend met het Red Cedar hout, omdat het gezien wordt als een van de mooiste en beste houtsoorten wereldwijd.

De beste kwaliteit, zuiver, oven gedroogd westers Red Cedar hout

Er bestaan verschillende kwaliteit-gradaties Red Cedar hout. Størvatt buitenbaden zijn uiteraard gemaakt van de hoogste kwaliteit oven gedroogd Western Red Cedar hout. Het hout dat wij gebruiken is afkomstig uit het hart van de Cedarstam, om zo het aantal noesten te minimaliseren. Dit mooie hout heeft bewezen de best mogelijke combinatie te bieden van natuurlijke weerstand tegen de tijd en een sterk isolerende werking om zo het water warm te houden.

Tijdens het gebruik van een Størvatt bad van hout ervaart u bovendien dat Red Cedar een onbeschrijflijk natuurlijk parfum heeft met een rustgevend aroma. Daarnaast blijft Red Cedar hout optimaal in conditie; zonder dat u het hoeft te verven of een andere behandeling hoeft te geven. Na verloop van tijd krijgt het Red Cedar hout een natuurlijke en authentieke lichtgrijze kleur.

Het ontwerp van een Størvatt; een mooi bad van hout

Een Størvatt wordt gemaakt overeenkomstig de originele kuipers traditie en is hierdoor klassiek eenvoudig te noemen. Hoogwaardig frees- en zaagwerk heeft een product als eindresultaat dat makkelijk (in ca. 4 uur) op te bouwen is en waaraan men jaar na jaar veel plezier zal beleven.

De bodemplanken worden stuk voor stuk geselecteerd, in elkaar geplaatst, genummerd en met de hand gewaarborgd. Elke bodem wordt daarna met de hand gefreesd, geschaafd en afgewerkt. Zo ontstaat een stabiele bodem, die bijna compleet voorgemonteerd is. Voor verzending wordt de bodem in twee helften gescheiden, om deze makkelijker te kunnen transporteren.

Ook alle duigen (zijplanken van een Størvatt) zijn met moderne freesmachines bewerkt en zorgvuldig afgewerkt. Door een grote inkeping in elke duig, past deze precies op de bodemplaat. De inkepingen zijn namelijk zo uitgehold dat de duigen de ronde vorm van de onderste planken omsluiten. Hierdoor passen de duigen precies op de rand van de bodem. De zijkant van elke duig wordt gefreesd met behulp van een kogelfrees. Hierdoor blijft de Størvatt tijdens en ook na de montage stevig in elkaar zitten en behoudt het de mooie ronde vorm. Het kogelgewricht maakt het opbouwen van de Størvatt ook een stuk eenvoudiger. Het sluit de kuip waterdicht af en geeft het een klassiek uiterlijk zodra de roestvrije ringen zijn gespannen. Het Red Cedar hout, dat voor de duigen en de bodem gebruikt wordt, is bijna 4 centimeter dik. Mede hierdoor is een Størvatt buitenbad ongelooflijk stabiel en geheel waterdicht.

Størvatt buitenbaden zijn ontworpen voor uw comfort. Geniet samen met familie en vrienden van een heerlijk warm buitenbad, terwijl u luistert naar het geluid van het knisperende houtvuur. Een Størvatt buitenbad kan een nieuwe dimensie toevoegen aan uw vrije tijd. In de zomer, winter, in de regen en zelfs in de sneeuw, maar liever nog onder een stralende sterrenhemel, een Størvatt houten buitenbad zorgt dat u op elk moment van ieder seizoen kunt ontspannen, genieten, op kracht kunt komen, of gewoon plezier kunt maken. Slechts een paar minuten drijven in het heerlijk warme water en uw gedachten komen tot rust. Komt het door de warmte? De diepte? De stoom? De ervaring van drijven terwijl je stil zit? Of het verlies van zwaartekracht op de spieren en pezen? Wat de reden ook mag zijn, alle stress, spanning, zorgen of pijntjes lijken te verdampen en plaats te maken voor een subliem en euforisch gevoel.

Størvatt bad highlights

  • Modellen beschikbaar tot 7 personen
  • Behalve het genot dat u ervaart tijdens het gebruik, is een Storvatt ook op elk terras en in elke tuin een prachtig en sfeervol ogend object
  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Relatief gezien niet duur in aanschaf
  • Weinig onderhoud
  • Esthetisch gemaakt van een van mooiste en meest duurzame houtsoorten

Størvatt houtenbaden zijn in drie formaten en met twee verschillende kachels leverbaar. De kleinste kachel is geschikt voor een Størvatt die ruimte biedt aan 2-3 personen, voor de andere modellen houtenbaden is de grotere kachel het meest geschikt.

Formaat (cm) Capaciteit (personen) Gewicht (kg) Water content (liter) Opwarm snelheid (°C per uur)
150 x 90 2-3 216 1200 18 graden
180 x 90 4-5 225 1750 18 graden
210 x 90 5-7 260 2400 13 graden

Het mooiste Red Cedar hout Størvatt buitenbaden zijn gemaakt van Western Red Cedar hout. Western Red Cedar hout is oorspronkelijk afkomstig uit Canada en het noorden van Amerika. Maar ook veel Europeanen zijn bekend met het Red Cedar hout, omdat het gezien wordt als een van de mooiste en beste houtsoorten wereldwijd.
De beste kwaliteit, zuiver, oven gedroogd westers Red Cedar hout Er bestaan verschillende kwaliteit-gradaties Red Cedar hout. Størvatt buitenbaden zijn uiteraard gemaakt van de hoogste kwaliteit oven gedroogd Western Red Cedar hout. Het hout dat wij gebruiken is afkomstig uit het hart van de Cedarstam, om zo het aantal noesten te minimaliseren. Dit mooie hout heeft bewezen de best mogelijke combinatie te bieden van natuurlijke weerstand tegen de tijd en een sterk isolerende werking om zo het water warm te houden. Tijdens het gebruik van een Størvatt bad van hout ervaart u bovendien dat Red Cedar een onbeschrijflijk natuurlijk parfum heeft met een rustgevend aroma. Daarnaast blijft Red Cedar hout optimaal in conditie; zonder dat u het hoeft te verven of een andere behandeling hoeft te geven. Na verloop van tijd krijgt het Red Cedar hout een natuurlijke en authentieke lichtgrijze kleur.
Het ontwerp van een Størvatt; een mooi bad van hout Een Størvatt wordt gemaakt overeenkomstig de originele kuipers traditie en is hierdoor klassiek eenvoudig te noemen. Hoogwaardig frees- en zaagwerk heeft een product als eindresultaat dat makkelijk (in ca. 4 uur) op te bouwen is en waaraan men jaar na jaar veel plezier zal beleven. De bodemplanken worden stuk voor stuk geselecteerd, in elkaar geplaatst, genummerd en met de hand gewaarborgd. Elke bodem wordt daarna met de hand gefreesd, geschaafd en afgewerkt. Zo ontstaat een stabiele bodem, die bijna compleet voorgemonteerd is. Voor verzending wordt de bodem in twee helften gescheiden, om deze makkelijker te kunnen transporteren. Ook alle duigen (zijplanken van een Størvatt) zijn met moderne freesmachines bewerkt en zorgvuldig afgewerkt. Door een grote inkeping in elke duig, past deze precies op de bodemplaat. De inkepingen zijn namelijk zo uitgehold dat de duigen de ronde vorm van de onderste planken omsluiten. Hierdoor passen de duigen precies op de rand van de bodem. De zijkant van elke duig wordt gefreesd met behulp van een kogelfrees. Hierdoor blijft de Størvatt tijdens en ook na de montage stevig in elkaar zitten en behoudt het de mooie ronde vorm. Het kogelgewricht maakt het opbouwen van de Størvatt ook een stuk eenvoudiger. Het sluit de kuip waterdicht af en geeft het een klassiek uiterlijk zodra de roestvrije ringen zijn gespannen. Het Red Cedar hout, dat voor de duigen en de bodem gebruikt wordt, is bijna 4 centimeter dik. Mede hierdoor is een Størvatt buitenbad ongelooflijk stabiel en geheel waterdicht.